Nyílt és kódolt üzenetek a Szent Koronán




Nyílt és kódolt üzenetek a Szent Koronán

A Magyar Szent Korona nem díszítési céllal készült. Minden kis darabkája amiből összeáll, valamilyen szakrális jelentőséget hordoz magában. Maga a fő használat ok is egy magasztos célt szolgált, az uralkodó beavatása, fölemelése. A Szent Korona eredetileg a világ uralkodójának készült. Másik történet hogyan is került ez hozzánk. A rajta található zománcképek és rajta elhelyezett díszek egy gyűjtemény. Az akkori világ összes, illetve a legfontosabb tudását próbálták bele összegyűjteni. Tudták, hogy az idő az az egyetlen dolog amit ember nem uralhat, ezért jelentősége van a koronán is. Az idő tengelye a homlokrészen, a háromszögletű kék zafíron kezdődik, ez az origó, a kezdet kezdete. 
Ahogy megyünk az óramutató járásával megegyezően úgy áramlik az idő, ami egyszercsak befejeződik az Atyaisten képével. Nem csak körkörösen, hanem spirálisan is megy, hisz az idő is spirális formában megy, ami az Atyaisten képénél ér véget, hisz ő uralja az időt. Itt találunk két piktogrammot. Jobb oldalán a napot, bal oldalán a holdat. A Szent Koronával történő koronázás tehát egy szakrális tulajdonsággal áldotta meg a királyt. Ez volt a legnagyobb megtiszteltetés. A történelem során több király nem is merte magát megkoronáztatni mert tudta, hogy ez felelősséggel jár (pl.: II. József a "kalapos király"). Más országok koronái a földi hatalmat, a gazdagságot jelképezik (pl.:angol és a cári korona), de még egy ilyen korona mint a magyar, amely az égi hatalmat szimbolizálja, ilyen nincs.



Ennek a szakrális kincsnek tartozékai vannak. Nem egyedül jelenti ezt a hatalmat, hanem a több ezernyi kincs, ami hozzá jár: bútorok, trónus,ötvösművek stb. A korona volt a csúcsa ennek az együttesnek. Az aranyat régen nem arra használták hogy adjanak-vegyenek vele, hanem védelmet jelentett mint pl.: a fáraóknál a halotti maszk. Ezek a tárgyak szétszóródtak a világban. A Római-birodalom felbomlása után Európában káosz volt. Keletről jöttek a hun-magyar törzsek, akik rendezettséget, fegyelmezettséget mutattak pl.: a hadászat terén. Gazdagsában életek, hisz a Kaukázusból rengeteg arany ötvösmunkát hoztak amelyeknek egy része a korona kellékei voltak. 
Győr alatt megtámadták a nyugatiak azokat a jólmegrakott szekereket amikre szállították ezeket a kincseket és elrabolták. Egyrészt a honfogalás utáni kalandozások olyan célt szolgáltak, hogy feltérképezzék az ellenséget és a környéket, másrészt ezeknek a tárgyaknak a visszaszerzése volt a cél. Európa reszketett, hisz a fejetlenségben a hadseregük is igen gyér volt a nyugatiaknak. 907-ben a Pozsonyi csatában addig még nem látott sereget gyűjtöttek össze a Nyugat-Európaiak. Mégis megvertük őket elösször a duna bal, majd jobb partján. Az európai sereg összeomlott és 70 évre átvettük Európa katonai irnyítását. Ezt megint sikerült elhallgatni, és helyette jött a teória, hogy a magyarokat visszaverték és kegyelemér könyörögtek. Azt nem nézik, hogy amikor Augsburgnál megvertek minket, az nem a fő sereg volt. Azt mondták a magyarok akkor megtörtek, ehhez képest utána mentünk délre a bolgároknak segíteni.

A magyar szent korona misztériumát folyamatosan tönkretevő külső erők segíteték. a legnagyobb kárt az osztrákok okozták. Ő hibájuk például trianon is, egyrészt a Határőrvidék létrehozásával, másrészt a nemzetiségek összeugrasztása. A korona alá nem csak magyarok tartozhattak volna, hanem az itt élő népek összesége, akik ide akartak tarozni, úgy ahogy Kossuth ezt megálmodta. Csak ezt nem engedték.